Posted on

Rambut phenation teknik: mula

Perkembangan industri, caderninho

Dalam 1900-1920, rambut pendek dan potongan rambut pendek dalam 20. tahun lebih berarti kebebasan untuk wanita. Memakai nakulmované rambut, menggunakan želiezka yang nahriali pada gas pembakar. Juga di vodová fesyen ondulácia.

Di tahun 1930-an, tahun 1940-an dan tahun 1950-an mula memakai lagi rambut dan 30.- dan berikutnya tiga dekade kelihatan lebih elegan. Rambut menembak telah menjadi teknik yang sangat popular. Di atas rambut česali dan fokus pada Tom.

Pada tahun 1960-an, Vidal Sassoon memperkenalkan memotong ketepatan. Rambut dipotong pada serong plochšie di kepala dan mulai fénovať.

Pada 1970-an dan tahun 1980-an awal tahun 1970-an-an-an memakai rambut panjang dan strapaté dan mempunyai banyak pergerakan semula jadi. Popular adalah ondulácia, terutama untuk membuat lembut, rozstrapateného penampilan. Mencuci dan dipakai, itu adalah motto.

Sejak tahun 2000-Milenium baru telah membawa keramik dan alat pengeriting untuk rambut. Panjang, mulus, rambut berkilat ini sangat popular. Apa yang akan menjadi kedua setengah dekad ini…?

Bagaimana fénovanie berfungsi

Sebelum Vidal Sassoon dipromosikan teknik ini, terutamanya untuk melawat salon kaderníckeho dimaksudkan untuk syampu dan mereka putaran natáčky. Sebenarnya, fénovanie bekerja pada sangat prinsip yang sama, seperti menembak rambut di natá ?ky dan rambut yang pergi melalui sama perubahan fisik.

Dokpy ini kelembaban dan panas boleh menyebabkan rambut untuk sementara menukar bentuk mereka. Ketika kita mengubah bentuk rambut, kami menukar sambungan rambut kerak. Proses tarbouni rambut rosak dan bertukar ke dalam korteks rambut selama-lamanya. Fénovanie rambut berubah bentuk hanya sementara, untuk contoh, fúkaním. Rambut dalam bentuk semula jadi, dipanggil alpha keratínom. Jika mereka NATO ?íme, atau mereka meletakkan sebuah bentuk baru dengan kipas, ini adalah apa yang kita sebut beta-keratin.

Korteks rambut mengandungi hidrogen bon yang mudah dimusnahkan dari kelembapan dan panas. Ketika fénujete rambut, basahkan mereka dan menjadikan mereka natá ?ky atau di berus bulat atau kadang-kadang pada jari-jari kaki. Ini proses yang boleh lewat dan terganggu sambungan. Apabila anda menerapkan panas, anda membuang air dari rambut dan hubungan harus disesuaikan untuk bentuk baru.

Jika rambut datang dalam kontak dengan panas atau kelembapan lagi, bentuk baru akan runtuh. Untuk membuat rambut anda, anda perlu untuk rambut tidak menyerap kelembapan. Jadi untuk meletakkan menggunakan susu dan gel. Orang-orang dengan rambut bungkus kutikula dan perlahan menyerap kelembapan ke rambut korteks.

Bagaimana fénovať rambut

Kering http gaya rambut yang penting seperti patut sebenar. Pelanggan anda akan menghargai kualitas anda bekerja dan itu keputusan akhir. Ada banyak cara untuk kering dan mengedit rambut:

fénovanie dengan tangan pengering;
putaran rambut di natáčky dan mereka titik pengeringan búrou;
handuk kering, gunakan jari anda; dan
membentuk dan Gaya rambut dengan alat untuk rawatan haba rambut.
Apabila memilih cara yang anda gunakan, simpan dalam pikiran yang pelanggan anda akan mempunyai untuk mengendalikan rambut Lembaga setelah meninggalkan salon rambut sendiri. Anda harus juga mempertimbangkan:

Jenis rambut pelanggan (contohnya, kučeravosť, rawatan kimia, kesetaraan, kerendahan hati);
Diinginkan bentuk akhir;
apa yang produk gaya yang anda gunakan untuk meningkatkan melihat; dan
apakah saiz berus atau natáčiek použitete.
Bagaimana untuk memakai rambut bentuk mereka pengeringan

Ini adalah prosedur modifikasi rambut yang basah, jadi istimewa bentuk yang Anda mencapai apabila rambut kering. Cara yang paling popular kering rambut kini menggunakan tangan pengering rambut (biasa dipanggil pengering rambut). Ketika fénujete rambut anda, ada beberapa faktor penting yang perlu anda ingat bahwa anda akan mendapatkan hasil yang baik:

Setelah mencuci rambut dengan syampu, kering mereka dengan handuk (rambut basah mengambil lagi oveľ fénovať);
Memohon apa-apa persediaan stylingový, seperti buih, gel, semburan;
Formujte rambut dalam bentuk yang dikehendaki dengan rukumi atau ridge;
Mark setiap bahagian jelas dan mulai dari bawah, ikut mengikuti jalan pintas untuk mencapai efek yang diinginkan;
Titik muncung rambut ke bawah musim semi. Melicinkan kutikula dan memberikan akhir melihat;
Dengan Pengering rambut dan berus dirawat sama rata. Tidak menyimpan rambut anda terlalu lama di rambut anda kerana rambut ini agak dibakar seperti yang memberikan bentuk;
Menggunakan udara sejuk pengering jika ia menawarkan pilihan ini pada penetapan acuan (pengering udara panas untuk acuan, udara sejuk untuk mereka berlatih);
Kerja teratur atas fénovania, fénujte tepat, bahagian kecil;
Periksa sudut di mana mereka harus rambut nadvihnuté.
Ini akan membantu anda dalam menentukan jumlah yang ingin anda buat di akar. Dengan bahagian anda bekerja, anda menetapkan arah rambut. Mereka biasanya mendatar, diagonal atau menegak. Pastikan semua rambut di bahagian kering sebelum pergi ke bahagian seterusnya. Ingat yang lebih besar nombor yang anda buat di akar, itu kau mempunyai rambut yang lebih panjang nadvihnúť. Anda akan mencapai ini agar udara hangat terus ke akar dan kemudian membiarkan rambut sejuk. Selalu menjaga pengering rambut dari kepala untuk melindunginya dari sensasi yang tidak menyenangkan. Selepas sudah wifename rambut ke dalam bentuk yang dikehendaki, anda boleh menggunakan apa yang ada gigi palsu dan akhir penetapan ubat-ubatan. Gel ini, wax, serum dan hairspray. Selalu menjelaskan kepada pelanggan bagaimana mereka bisa mencapai akhir bentuk berbau dan menggalakkan dengan produk yang tepat supaya rambut boleh dirawat di rumah.